Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η αγάπη προς την Πατρίδα

Πότε δεν κατάλαβα γιατί οι προοδευτικοί πολίτες δεν θέλουν να ακούσουν την λέξη Έθνος, μήπως γιατί είναι «προσκυνημένοι»?
Στα παλιά χρόνια, η Κομμουνιστική προπαγάνδα είχε κάνει τους ινστρούχτορες να αφορίζουν όποιον μιλούσε για Έθνος.
Οι άνθρωποι ήσαν τόσο βλαμμένοι που είτε μπέρδευαν τον Αμερικανο-Σοβιετικόν Ιμπεριαλισμό με την Ελλάδα της διασποράς ή και το πιθανότερο, ήσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία και έπρεπε να κτυπήσουν ότι στοιχείο αναπτύσσει δυνάμεις συνοχής και πατριωτισμού. Η αγάπη προς την Πατρίδα είναι ο μεγάλος εχθρός κάθε διεθνιστικού κινήματος που προσπαθεί να διαλύσει ένα κράτος.
·        Ο Σωκράτης είπε το περίφημο ''Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἀπάντων τιμιώτερόν ἐστιν ἡ Πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾿ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι.''(Πλάτωνος Κρίτων, 51α, 51β)
Σήμερα η Παγκοσμιοποίηση συνεχίζει την ίδια και χειρότερη Στρατηγική. Όλοι οι απάτριδες, οι εισαγόμενοι, οι μεταλλαγμένοι, τα λαμόγια, οι προσκυνημένοι, οι κουλτουριάρηδες, οι συμφεροντολόγοι, οι βολεμένοι, οι συνωμότες, οι εφιάλτες πάνε μαζί.
Τους εντοπίζεις εύκολα  και είναι παντού και σε υψηλές θέσεις. Όλοι μιλάνε για Δημοκρατία, ζουν στην Εκάλη αλλά στενοχωρούνται δήθεν για την ποιότητα της ζωής των λαθρομεταναστών, δεν τους αγγίζει το γεγονός ότι φιλότιμοι συμπατριώτες τους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και αυτοκτονούν.
Έλληνα ώσπου Εσύ ο ίδιος να φτιάξεις το δικό σου Σύνταγμα, απαξίωσε τα υπάρχοντα προδοτικά κόμματα.
Έλληνα είσαι ο πλέον «παγκοσμιοποιημένος» πολίτης χωρίς να το ξέρεις. Το DNA σου και η μέχρι προ τινος παιδεία σου σε οδηγούν σε ένα κόσμο χωρίς σύνορα.
Η παγκοσμιοποίηση θα έλθει όταν οι άνθρωποι θα έχουν την απαιτούμενη κοινωνική μόρφωση.
Το χρήμα θα πρέπει να παύσει να είναι το μοναδικό μέτρο αξιολόγησης και ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο καταπίεσης και εξαναγκασμού.
Μέχρι όμως να φτάσει εκείνη η ώρα θα πρέπει να παραμείνεις όρθιος και να πατάς στη Γη των πατέρων σου.
Μην τους αφήνεις να σε μεταλλάξουν.
Γι αυτό σας ξαναστέλνω το πατριωτικό άσμα για τον Καραϊσκάκη μαζί με τα λόγια του ΄Ιωνα Δραγούμη.


Στέργιος