Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ME ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
______________________________________  
     Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Με πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στο αμφιθέατρο της Τραπέζης της Ελλάδος επίκαιρη και κρίσιμη συζήτηση για την αναγκαιότητα ριζικής και άμεσης αναθεωρήσεως του Συντάγματος, ως προϋπoθέσεως εξόδου από την βαθειά κρίση την οποία βιώνουμε -οικονομική, πολιτική και πολιτισμική. Κοινή διαπίστωση των έγκριτων προσκεκλημένων εισηγητών αποτελεί η παραδοχή ανυπαρξίας πραγματικού και ουσιαστικού κωλύματος αμέσου αναθεωρήσεως του συνόλου των άρθρων του Συντάγματος με μόνη –αυτονόητη- υποχρέωση την τήρηση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας.
Στον σύνδεσμο http://vimadimokratias.wordpress.com/2011/03/14/21-2/ αναδημοσιεύουμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τόσο την εισήγηση του κ. Χάρη Οικονομόπουλου, έγκριτου Δικηγόρου, Προέδρου του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, καθώς και αυτήν του κ. Σπύρου Νικολάου, επιτίμου Συμβούλου Επικρατείας, νομικού συντάκτη του προσχεδίου Συντάγματος 1975.
Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία αυτή να έχει άμεση συνέχεια και να θέσει σε νέες ουσιαστικές βάσεις τον πολιτικό διάλογο στη χώρα μας. Το ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θα ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση αναπτύσσοντας κάθε απαραίτητη συνεργασία και συμμετέχοντας σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία.
Η γραμματεία της επιτροπής πρωτοβουλίας