Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: 12-4-11

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ





ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 12-4-2011

Την ερχόμενη Τρίτη 12-04-2011 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (στην οδό Πανεπιστημίου) από τις 10π.μ. μέχρι τις 10μ.μ το βράδυ, θα γίνει μεγάλη εκδήλωση με ομιλίες από καθηγητές (Κασιμάτης, Μπέης), τον Πρόεδρο της Ακαδημίας, πολίτες κλπ. για την πολιτική κατάσταση στην υπό αφανισμό χώρα μας. Οφείλουμε όλοι να παρευρεθούμε και να μιλήσουμε, υπέρ και κατά όσων εμείς πιστεύουμε, ακόμα κι εναντίον των ομιλητών. Θα γίνει μεγάλη συζήτηση σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει στη χώρα.
Επιτέλους σημαντικό μέρος της πνευματικής ηγεσίας του τόπου, αποφάσισε το αυτονόητο, για το οποίο σιωπούσε τόσα χρόνια και γι’ αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη. Αποφάσισε δηλαδή να μιλήσει.
Η άποψη που επικρατεί, με την οποία φυσικά συντασσόμαστε και εμείς, είναι ότι θα πρέπει να καταρτιστεί ένα καινούργιο εξ υπαρχής Σύνταγμα και όχι απλά να γίνει μια αναθεώρηση του υπάρχοντος από τα κόμματα στα μέτρα τους. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του λαού με δημοψήφισμα, το οποίο όμως δημοψήφισμα, δεν το θέλουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιβληθεί από το λαό.
Ο λαός είναι το ανώτατο όργανο το οποίο θα αποφασίσει για την αλλαγή του Συντάγματός του. Δεν έχουμε μέλλον με το Σύνταγμα που κατασκεύασαν οι πολιτικές οικογένειες.
Όπως αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι, η Ελλάδα κάνει πέρα τους θεατράνθρωπους και τα παράσιτα της πολιτικής και ξεκινάει μόνη της να αναδείξει νέες ιδέες και νέα πρόσωπα.
Σ’ αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να πάρουμε όλοι μέρος πριν να είναι πολύ αργά.